Sæby Baptistkirke, Sæbygårdvej 15, 9300 Sæby
Præstens side
Marts måneds nyhedsbrev. Først var der gråt og koldt, så kom frosten, sammen med et let lag sne, som lysnede op på det hele og derefter, næsten som at vende en hånd, kom varmen fra syd og gav os alle en dejlig fornemmelse af, at foråret og lyset nu for alvor er på vej. Fra mit vindue på kontoret kan jeg holde øje med en plante, Kirsten siger, hedder ”Julerose”. Den har 3 gange, når der har været frost eller den har været dækket af sne, lagt sig ned og fladet helt ud. Men når det er blevet lunere igen, har julerosen rejst sig op igen. Jeg har været fascineret over, hvor genial en blomst den er, for selvom den tunge tøsne havde lagt sig over blomsten, så var der ikke en blomst eller blad der var skadet. En fantastisk påmindelse til mig, i det mindste om, ikke at lade dagens udfordringer tynge en. Jer, der hører søndagens gudstjeneste d. 28. februar, får nok en klar fornemmelse af, under velkomsten, at forventningerne / håbet til onsdagens pressemøde er stort. Men…. nej, vores regering vil det anderledes. Det vil sige, at indtil efter påske bliver vores gudstjenester ved med at være online, så godt vi formår. Jeg vil minde om, at landets kirker, som sådan, ikke er lukket. Alle steder hvor der er plads, er det muligt, uden sang, at holde andagter m.m., på op til 30 minutter. Men da pladskravet pt. er 7,5 kvadratmeter pr. person, må der max. være 12 personer i vores nuværende bygning. Dette er begrundelsen for, vi sender online. Jeg vil bruge lejligheden til at sige en stor tak til medvirkende, ikke mindst Solveig og Jan, der lidt på skift, søndag efter søndag gør, at vi har den tekniske del på plads. Husk at give dem en tak, når du møder dem. Så til noget helt andet. Om 4 dage, i skrivende stund, har Kirsten og jeg været i tjenesten, som præstepar i 5 måneder, og hvilken tid. Vi har fået lov til at åbne dørene, her i præsteboligen og byde velkommen til mange mennesker fra menigheden og byen. Ligeledes har vi også været på besøg i flere hjem, men pga. Corona restriktionerne m.m. har vi ikke været alle de steder, som vi gerne ville have givet et besøg. Så derfor denne indbydelse. Hvis Du / I har lyst til at komme og besøge os her i præsteboligen, inden coronaen er ovre, så skriv en mail med hvilken tid der kan passe. Har Du / I ikke selv mulighed for at klare transporten, så vær frimodig og giv os besked, så klare vi også det. Vil Du/ I hellere vi skal komme på besøg hos Jer/Dig, så gør vi hellere end gerne er det. Det skal lige nævnes, at har Du/I det bedst med kun at mødes med en af os, så giv besked derom, det er helt ok for os. Vi er nødt til at skrive dette, selvom det måske kan misforstås, men for en god ordens skyld er det vigtigt, det er jeres beslutning, om I vil tage risikoen, at få besøg eller I kommer til os, i denne Corona tid. Vi tager de forbehold vi kan, men kan naturligvis aldrig garantere om vi, lige inden mødet med dig/jer, har været i berøring med en smitte kilde. Alle er naturligvis mere end velkommen efter Coronaen. Inden så længe skriver jeg en ny hilsen og den vil bl.a. indeholde en opdatering på div. kurser, samt en efterlysning af 1 til 2 personer til en spændene og vigtig opgave… Må Far i himmelen forsat rigt velsigne din dag Kirsten og Hans Thomsen Præsteboligen Strandvænget 14 9300 Sæby Mail. Strandvaenget14@gmail.com mobil 28861500 PS. Husk; Er der det mindste vi kan gøre, så giv os besked.
Sæby Baptistkirke, Sæbygårdvej 15, Sæby
Ydmyg og beæret Nu er det snart alvor, tænkte jeg, da Solveig, i dag, kørte efter hun havde været på visit for at tage et officielt billede af mig, noget jeg ikke bryder mig. Billedet skulle bruges til en artikel om præsteskift i Baptist.dk. Senere på dagen så jeg billederne og indrømmer gerne, de faktisk var ok, selv om de er af mig. Det der rørte mig mest, var den afslappede måde jeg så ud på og mit smil, for det er sådan jeg har det. Jeg glæder mig så meget til at komme i gang. Først og fremmest ydmyg over for Far i himmelen, og beæret over opgaven og tilliden fra menigheden. Her under byggeriet har jeg fået en sætning der lyder! ”VIL DU GÅ PÅ VANDET, MÅ DU STIGE UD AF BÅDEN”. Sætningen stammer naturligvis fra, da Peter, som den eneste af dem der var i båden, kravlede ud over rælingen, for at gå Jesus i møde. Når jeg drømmer om fremtiden, drømmer jeg, som ofte om, at en stor del af menigheden vil tage beslutninger om at forlade det sikre, for at gå Jesus / vores næste i møde. Jeres i tjenesten - Kirsten og Hans Thomsen Her på siden vil jeg bestræbe mig på, med jævne mellemrum, mindst en gang om måneden, at komme med små tanker og begivenheder. Så kan du, på den måde, følge lidt med i, hvad jeg som præst, oplever og går og tænker på.
Præstens side